کاربرد لیزر در ایمپلنت دندان، لیزر ایمپلنت
امروزه استفاده از لیزر و ایمپلنت دندان هر دو به عنوان درمانهای خاص و شیک در دندانپزشکی شناخته میشوند. با گذشت زمان و با پیشرفت تکنولوژی لیزر کاربرد فراوانی در پزشکی پیدا کرده است. و به مرور زمان دندان پزشکان آموختهاند از مزایای فراوان لیزر در ایمپلنت دندان استفاده کنند.
کاشت و ایمپلنت دندان بهترین گزینه برای جایگزینی دندان از دست رفته شما میباشد. و بهترین پیشنهاد و انتخاب برای برش بافتهای نرم و سخت در جراحی ایمپلنت دندان، استفاده از لیزر میباشد. برش بافتهای نرم و سخت با لیزر در ایمپلنت دندان مزایای زیادی نسبت به استفاده از تیغ و چاقوی جراحی دارد. از این مزایا میتوان به دقت عمل و کنترل دقیق لیزر، راحتی بیشتر بیمار، خونریزی و عفونت کمتر، درصد موفقیت بالاتر، آسیب کمتر به بافتهای مجاور و مزایای فراوان دیگر اشاره کرد.
فیلم کاربرد لیزر در ایمپلنت دندان
شرح موضوع
کاشت و ایمپلنت دندان با لیزر
لیزرهای دندانپزشکی مخصوص ایمپلنت دندان، از نور دقیق و متمرکز لیزر برای برش و درمان لثه و استخوان استفاده میکنند. نورهای معمولی مانند نور مهتابی، طول موج مختلفی داشته و در همه جهات پخش میشود. با این وجود نور لیزر دارای طول موج و جهت مشخص بوده و باعث میشود لیزر از قدرت و دقت بالایی برخوردار باشد. دقت و قدرت لیزرها باعث شده است که این تجهیزات جایگزین مناسبی برای دریل و تیغ جراحی شوند.
با استفاده از لیزر میتوان بسیار دقیقتر و با آسیب کمتر نسبت به استفاده از تیغ و مته جراحی، تنها بافتهای مورد نیاز را حذف و به بافتهای مجاور آسیب کمتری رساند. همین دقت بیشتر و کنترلپذیری بهتر لیزر باعث میشود زخمهای به وجود آمده در طول جراحی ایمپلنت در کمترین زمان ممکن بهبود یابد. تجربه نشان میدهد که برش با تیغ و مته جراحی امکان ملتهب شدن لثه و زخمهای اطراف را افزایش میدهد. ولی استفاده از لیزر واکنش التهابی را تقریباً به صفر میرساند. همچنین لیزر به طور قابل توجه ای خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد. به طوری که همزمان با برش بافت عمل ضد عفونیکنندگی را نیز انجام میدهد.
لیزر باعث تحریک بافتهای نرم و سخت دندان میشود. در نتیجه، زخمها سریع تر خوب شده و دوره نقاهت کاهش مییابد. در نهایت باید گفت لیزر ایمپلنتوژی با کارکرد بهینه و با ایجاد کمترین آسیب تجربه بسیار خوبی برای بیمار به همراه دارد.
بهتر است قبل از ایمپلنت، دندانهای خود را سفید کنید. زیرا هیچ یک از روشهای سفید کردن دندان (روشهای خانگی، استفاده از لیزر و یا تراشیدن دندانها) تاثیری بر روی دندانهای ایمپلنتی، مصنوعی، ونیر و روکش شده ندارند. و اگر بخواهید پس از ایمپلنت، دندانهای خود را سفید کنید، دندانهای دو رنگ خواهید داشت.
مطالعه بیشتر ⇔ آشنایی با ایمپلنت فوری به روش پانچ
از لیزر در چه مراحلی از ایمپلنت دندان میتوان استفاده کرد
لیزرها تجهیزات کاملاً ایمنی بوده و در بسیاری از درمانهای پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند. از کاربردهای لیزر در پزشکی میتوان به درمان دردهای مفصلی، درمان تبخال، لیزیک چشم، حذف تومور، درمان بیماریهای لثه و بسیاری از زمینههای دیگر اشاره کرد. لیزر در موارد ذیل در ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار میگیرد.
۱ . تحریک بافتها و بهبود سریع تر زخمها با لیزر
۲ . جرم گیری و حذف پلاکها با لیزر بدون آسیب رساندن به ایمپلنت
۳ . درمان پری با لیز
۴ . پیوند و برش استخوان با لیزر
۵ . در مرحله دوم کاشت دندان برای باز کردن پوشش ایمپلنت
۶ . لثه و استخوان recontouring
۷ . برداشت یک بخش از بافت مرده، عفونی شده یا صدمه دیده
۸ . برداشت junctional epithelium با لیزر
۹ . برش لثه قبل و یا بعد از جراحی ایمپلنت و …
در نهایت باید گفت در برخی موارد امکان عدم موفقیت ایمپلنت وجود دارد. و باید با ایجاد کمترین آسیب به لثه و یا استخوان دندان، ایمپلنت معیوب را جدا کرد. در روشهای قدیمی با استفاده دریل و چاقوی جراحی ایمپلنت معیوب سوراخ و خارج میشود. ولی با استفاده از لیزر میتوان با کمترین آسیب به بافتهای نرم و سخت، ایمپلنت معیوب را جدا کرد. همچنین لیزر باعث ضد عفونی همزمان محل جراحی شده و باعث خرد و تکه تکه شدن تیتانیم ایمپلنت نمیشود. در نهایت پس از جدا کردن ایمپلنت و ضد عفونی و برداشتن بافتهای مرده و آسیب دیده، میتوان با تحریک بافتهای نرم و سخت با استفاده از لیز، دوره نقاهت را کاهش داد.
مطالعه بیشتر ⇔ آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
مطالعه بیشتر ⇔ مراقبتهای بعد از جراحی ایمپلنت دندان
عوارض استفاده از لیزر در ایمپلنت دندان
به طور قطع در صورت عدم رعایت نکات ایمنی همچون استفاده از عینک مخصوص در هنگام استفاده از لیزر در طول جراحی ایمپلنت دندان احتمال آسیب دیدن چشم بیمار و پزشک وجود دارد. و توصیه میشود دندان پزشک و بیمار از عینکهای مخصوص و محافظ استفاده کنند. همچنین با توجه به قدرت زیاد لیزهای برش بافت نرم و سخت ایمپلنت، در صورت عدم دقت پزشک احتمال تابش اشعه لیزر بر روی بافتهای مجاور محل ایمپلنت و آسیب دیدن آنها وجود دارد. ولی میتوان گفت که احتمال آن بیشتر از آسیب دیدگیهای ناشی از تیغ جراحی نبوده و قطعاً دندانپزشکان تجربه و مهارت استفاده از هر دو را داشته و جای نگرانی وجود ندارد.
مطالعه بیشتر ⇔ موارد ایمنی در دوران بارداری
معرفی مختصری از انواع دستگاههای لیزر ایمپلنت دندان
دستگاه لیزر اربیوم ایمپلنت دندان داری طول موج ۲۷۸۰ nm میباشد. و برای جراحی بافتهای سخت و نرم ایمپلنت کاربرد دارد. این لیزر بافتهای دارای آب و یا هیدروکسی اپاتیت را مورد هدف قرار میدهد. و سهم عمدهای از لیزرهای پر توان بازار ازاین نوع هستند.
لیزرهای دیود ایمپلنت دندان بافتهای دارای هموگلوبین را هدف قرار داده و بر روی بافتهای سخت تأثیری بسیار کمی دارند. لیزر دیود ایمپلنت دندان با طول موج ۹۴۰ nm با دقت بالا بافتهای نرم لثه را همانند تیغ جراحی میبرد. و در بیشتر مواقع بدون بی حسی دندان و لثه میتوان از آن استفاده کرد. مطالعات علمی نشان میدهد با استفاده از لیزر، زخمها سریعتر بهبود مییابد. و میزان بیشتری از استخوان میتواند با ایمپلنت تماس برقرار کند.
لیزرهای CO2 نیز مخصوص بافتهای نرم در ایمپلنت بوده و به عنوان دقیقترین لیرهای بافت نرم شناخته میشوند.
در نهایت باید گفت لیزر در مقایسه با روشهای سنتی باعث التیام سریع تر زخمها میشود. نیاز به بی حسی موضعی را کاهش میدهد. کم ترین آسیب را به بافتهای سالم مجاور میزند. خون ریزی و ورم لثه را کاهش میدهد. نیاز به بخیه را به حداقل میرساند. و باعث کاهش استرس و درد بیمار میشود.
آیا از محتوای ارائه شده رضایت دارید؟ با ثبت نظر خود در قسمت دیدگاهها و با دادن ستاره از ما حمایت کنید.
1 >> 2 >> 3 >> 4 >> 5 ستاره