دوام و ماندگاری کامپوزیت دندان به اندازه امالگام، سرامیک و زیکرونیا نیست. طول عمر کامپوزیت معمولاً ۵ سال بوده ولی نمونههایی وجود دارد که حتی ۱۰ سال و یا بیشتر عمر کرده است. در واقع ماندگاری کامپوزیت به عوامل مختلفی بستگی داشته و خود بیمار نیز سهم بسزایی در آن دارد. در ادامه به معرفی عوامل تأثیر گذار بر افزایش طول عمر کامپوزیت دندان خواهیم پرداخت.
فیلم کوتاه در خصوص عمر کامپوزیت دندان
طول عمر کامپوزیت دندان را چگونه افزایش دهیم؟
۱ . موقعیت پرشدگی دندان
نیرو و فشار ناشی از جویدن غذا در دندانهای آسیاب بسیار بیشتر از دندان های جلویی است. همین امر باعث میشود که در پوسیدگیهای زیاد دندان های آسیاب، بیشتر از امالگام استفاده شود.
با وجود قدرت و استحکام نسبی کامپوزیت، طول عمر و دوام کامپوزیت در دندان های جلویی بیشتر از دندان های آسیاب است. برای دندانهای جلویی علاوه بر کامپوزیت میتوان از لمینت نیز استفاده کرد. جهت مطالعه بیشتر به لینک ذیل سری بزنید.
مطالعه بیشتر ⇔ کدام بهتر است؟ لمینت یا کامپوزیت
۲ . اندازه پر شدگی
هر چه اندازه پرشدگی بزرگ تر باشد عمر کامپوزیت کاهش مییابد. برای پر شدگیهای بزرگ بهتر است از امالگام، اینله و انله و یا روکش استفاده نمایید. اگر پوسیدگی دندان شما عمیق است میتوان آن را با امالگام پر کرد و سپس با روکش کامپوزیتی آن را سفید کرد. این عمل ترکیبی خواهد بود از استحکام بالای امالگام و زیبایی فوق العاده کامپوزیت.
۳ . دندان قروچه
اگر دندان قروچه دارید (فشردن دندانها بدون اختیار در خواب و یا بیداری) بهتر است از کامپوزیت استفاده نکنید. در این مواقع بهترین گزینه به کار بردن مواد دارای ماندگاری و طول عمر بالاتر نظیر امالگام و یا زیکرونیا (اینله و انله، روکش و لمینت) است. جهت مطالعه بیشتر در خصوص دندان قروچه و مشکلات مربوط به آن به لینک ذیل سری بزنید.
مطالعه بیشتر ⇔ دندان قروچه چیست؟
۴ . پوسیدگی دوباره دندان
پوسیدگی دوباره، مهم ترین دلیل کاهش طول عمر کامپوزیت دندان است. برای افزایش دوام کامپوزیت مسواک زدن به موقع و نخ دندان کشیدن صحیح کاملاً لازم و ضروری است. اگر به هر دلیلی پوسیدگی به سراغ دندان کامپوزیت شده بیاید احتمال خرد و کنده شدن کامپوزیت وجود داشته و ماندگاری و دوام آن کاهش مییابد.
۵ . تغییر رنگ کامپوزیت دندان
تغییر رنگ باعث کاهش عمر و دوام کامپوزیت نمیشود. ولی اگر دندانهای جلویی با کامپوزیت ترمیم شده باشد، امکان دارد کامپوزیت زرد شده و ظاهری نا زیبا پیدا کند. چاره چیست؟ در قدم اول باید از خوردن بیش از حد غذاهای رنگی نظیر قهوه، چای و کشیدن سیگار اجتناب کنید. همچنین میتوانید به محض زرد شدن و تغییر رنگ کامپوزیت به دندانپزشک مراجعه نموده و دندانهایتان را پولیش و سفید کنید. بهتر است سالی ۱ بار باید برای پولیش کامپوزیت به دندانپزشک مراجعه نمایید.
۶ . تبحر دندانپزشک
آخرین و یکی از مهم ترین علل افزایش طول عمر و ماندگاری کامپوزیت تبحر و تجربه دندانپزشک است. اگر دندانپزشک به درستی دندان شما را ترمیم نکرده باشد ممکن است حتی در همان روز اول کامپوزیت خرد شود. بنابراین در انتخاب دندانپزشک متخصص دقت کنید.
مطالعه بیشتر ⇔ معایب و عوارض کامپوزیت
با دادن ستاره از ما حمایت کنید.
1 >> 2 >> 3 >> 4 >> 5 ستاره