مسواک زدن صحیح و نخ دندان کشیدن به موقع مهمترین عامل سلامت دهان و دندان است. همچنین مراجعه منظم به دندانپزشک به طور کامل دهان، لثه و دندان شما را سالم و قوی نگه داشته و از عوارض و مضرات جانبی نظیر پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه جلوگیری میکند. با رعایت این موارد معمولاً فرد نیازی به جرم گیری دندان ندارد. ولی اگر به هر دلیل بیمار نیاز به جرمگیری داشته باشد، اولین سؤال او این است: آیا جرم گیری دندان ضرر دارد؟ متأسفانه پاسخ او بله است.
در ادامه این نوشته ۵ مورد از عوارض و معایب جرم گیری دندان معرفی خواهد شد. سپس راهکارهایی برای کاهش شدت و درمان سریعتر آنها ارائه خواهد شد.
مطالعه بیشتر ⇔ روش های مختلف جرم گیری دندان
مطالعه بیشتر ⇔ هزینه جرم گیری دندان
تماشای فیلم مراحل جرم گیری دندان
۵ مورد از عوارض و معایب جرم گیری دندان
خوشبختانه بیشتر مضرات و عوارض جانبی جرم گیری دندان موقتی بوده و با توجه به وضعیت سلامت دهان و دندان فرد طی چند روز تا چند هفته از بین میرود. معایب جرم گیری دندان عبارتاند از:
- درد لثه: یکی از عوارض جانبی جرم گیری دندان، درد لثه است. به مرور زمان و با سفت شدن پلاک باکتریها و تارتار بر روی دندان، خط لثه و حتی زیر لثه، جدا کردن این مواد مشکل تر میشود. بنابراین پس از جدا کردن تارتار و پلاک باکتریها، طبیعی است که تا چند روز و یا حتی چند هفته درد داشته باشید.
- خونریزی لثه: خونریزی لثه نیز از دیگر معایب جرمگیری دندان است. تارتارهای چسبیده به خط لثه و دندان پس از جدا شدن ممکن است عامل خونریزی لثه شوند.
- عفونت احتمالی: هر چند احتمال آن کم بوده ولی امکان عفونت لثه پس از جرم گیری دندان وجود دارد. برای جلوگیری از عفونت احتمالی رعایت بهداشت دهان و دندان خود را پس از جرم گیری جدی بگیرید تا دچار ضرر و عوارض جانبی احتمالی نشوید.
- درد و ناراحتی دندان: درست مثل درد لثه، درد دندان نیز محتمل بوده و بسته به وضعیت سلامت دهان و دندان فرد، میتواند چندین روز به طول بینجامد.
- حساسیت دندان: حساسیت به غذاهای سرد و گرم یکی از شایع ترین عوارض و معایب موقتی جرم گیری دندان میباشد. و این مورد را تقریباً همه بیماران تجربه میکنند.
نکاتی در خصوص کاهش عوارض و ناراحتی پس جرم گیری دندان
- برای کاهش عوارض جانبی، نظیر درد دندان، در روز اول به آرامی و با حوصله بیشتری مسواک بزنید.
- همانطور که اشاره شد خونریزی و درد لثه از معایب و مضرات جرم گیری دندان بوده و اگر این مشکل را دارید، موقتاً نخ دندان را کنار بگزارید.
- برای جلوگیری از عفونت احتمالی میتوانید از دهان شویه و یا با آب نمک استفاده کنید.
- همچنین با تجویز دندانپزشک میتوانید از داروهای ضد باکتری و ضد التهاب نیز مصرف نمایید.
- با توصیه دندانپزشک میتوانید از خمیر دندان ضد حساسیت نیز استفاده نمایید.
کدامیک از روشهای جرم گیری دندان ضرر بیشتری دارد؟
با وجود عوارض و معایب جرم گیری دندان ، این روش مزایای بسیار زیادی داشته که برای حفظ سلامتی بیمار کاملاً لازم و ضروری است. در واقع این ضرر و زیان نباید شما را از جرم گیری منصرف کند. زیرا در صورت عدم انجام جرم گیری ، احتمال پوسیدگی دندان و عفونت لثه افزایش یافته و سلامت شما را به خطر میاندازد. در واقع این معایب و مضرات اشاره شده، باید شمارا به فکر فرو برده تا به طور صحیح مسواک زده و به موقع نخ دندان بکشید.
به طور کلی ۲ راهکار برای جرم گیری دندان وجود دارد. جرم گیری معمولی و جرم گیری عمیق. در جرم گیری معمولی تنها سطح دندان پاکسازی و پولیش میشود. ولی در جرم گیری عمیق علاوه بر سطح دندان، زیر لثه نیز با ابزار مخصوص پاکسازی میشود. این روش برای درمان و پیشگیری عفونت و بیماریهای پریودنتال میباشد.
مطالعه بیشتر ⇔ جرم گیری گیاهی دندان در خانه
مطالعه بیشتر ⇔ سفید کردن دندان با لیزر
مطالعه بیشتر ⇔ اقدامات بعد از جرم گیری دندان
با دادن ستاره از ما حمایت کنید.
1 >> 2 >> 3 >> 4 >> 5 ستاره