قیمت انواع مختلف دندان مصنوعی (کامل ، تکه ای ، ثابت ، متحرک ، ژله ای ، اکلیری ، فلزی کرم کبالت و …) به عوامل گوناگونی بستگی دارد. از این عوامل میتوان به کیفیت مواد به کار رفته، روش ساخت، کشور، شهر و حتی محل زندگی شما اشاره کرد. در ابتدای این نوشته لیست قیمت انواع دندان مصنوعی و خدمات جانبی آن ارائه شده است. در ادامه نیز مزایا، معایب و دلایل تفاوت قیمت انواع دندان مصنوعی بررسی شده است.
لیست قیمت انواع دندان مصنوعی
لیست قیمت و هزینه انواع خدمات دندان مصنوعی بر حسب تعرفه دندانپزشکی سال ۱۳۹۷ عبارت است از:
- قیمت و هزینه یک دست دندان : ۱,۳۳۰,۰۰۰ هزار تومان
- قیمت و هزینه نیم دست دندان : ۷۹۸,۰۰۰ هزار تومان
- قیمت و هزینه پلاک کرم کبالت : ۷۹۸,۰۰۰ هزار تومان
- قیمت و هزینه پارسیل اکریلی تا ۵ دندان : ۲۶۶,۰۰۰ هزار تومان
- قیمت و هزینه پارسیل اکریلی برای هر دندان اضافه : ۱۳,۳۰۰ هزار تومان
- قیمت و هزینه تعمیر پروتز شکسته (اجرت دندانپزشک) : ۳۹,۹۰۰ هزار تومان
- قیمت و هزینه رلاین (اجرت دندانپزشک) : ۱۰۶,۴۰۰ هزار تومان
- قیمت و هزینه یک دست دندان ژله ای : متاسفانه قیمت دندان ژله ای در تعرفه خدمات دندانپزشکی منتشر نمیشود. با این وجود این دندانها به طور تقریبی ۱٫۴ برابر دندانهای اکلیری قیمت دارند (۱,۳۰۰,۰۰۰*۱٫۴=۱,۸۲۰,۰۰۰).
- اگر قصد دارید برای ثابت کردن دندان مصنوعی از ایمپلنت استفاده کنید، در این لینک میتوانید با قیمت و هزینه انواع مختلف ایمپلنت دندان آشنا شوید.
با توجه به تغییرات تعرفهها و تعدد مطالب سایت امکان بهروزرسانی کامل مطالب وجود ندارد. بنابراین برای اطلاع از آخرین قیمت تعرفههای دندانپزشکی اینجا کلیک کنید.
فیلم تفاوت انواع دندان مصنوعی
شرح موضوع
هزینه و لیست قیمت انواع دندان مصنوعی
یک دست دندان مصنوعی ، تمامی دندانهای فک بالا و پایین را شامل شده. و نیم دست دندان مصنوعی نیز تمامی دندانهای فک بالا یا تمامی دندانهای فک پایین را شامل میشود. هزینه نیم و یک دست دندان مصنوعی در لیست قیمت ابتدای این نوشته آورده شده است. انواع مختلف دندانهای مصنوعی از ۲ جز اصلی تشکیل شدهاند: قسمت دندان و قسمت پایه.
یک عامل بسیار مهم و کاملا تاثیر گزار در قیمت دندان مصنوعی، جنس و شرکت سازنده دندانها است. در این لینک میتوانید با ۶ مورد از بهترین شرکتهای تولید کننده دندان آشنا شوید.
قسمت دندان
معمولاً قسمت دندان، از رزین اکرلیک یا پروسلین ساخته میشود (انواع دندان مصنوعی کامل یا تکه ای (پارسیل)). دندان ساخته شده از جنس پروسلین، قدرت، استحکام، طول عمر و زیبایی بیشتری نسبت به اکرلیک داشته و از اکرلیک سبکتر است. این ویژگیها باعث شده است که پروتزهای ساخته شده از پروسلین قیمت و هزینه بالاتری نسبت به رزین اکلیری داشته باشند. عیب مهم پروسلین شکننده بودن آن بوده و در صورت افتادن میشکند. همچنین پروسلین باعث سایش دندانهای طبیعی میشود. یعنی پروسلین را نمیتوان در مجاورت دندانهای طبیعی استفاده کرد (این موضوع بیشتر در دندان های تکه ای یا پارسیل مطرح میشود).
قسمت لثه یا پایه
انواع مختلف دندان های مصنوعی کامل و پارسیل، بر روی پایه یا همان قسمت لثهای شکل نصب میشوند. به طور معمول ۳ نوع پایه در بازار موجود میباشد. پایه ژلهای، پایه اکلیری و پایه فلزی کروم کبالت.
مزایا و معایب لثه فلزی کروم کبالت
مزایا:
- بسیار قوی، نازک و سبک
- طراحی دقیق و اندازه کوچکتر نسبت به لثه اکلیری
- فلز کروم و کبالت حرارت (گرما و سرما) را سریع تر از نوع اکلیری منتقل کرده و در نتیجه بیمار راحتی بیشتری دارد
- زیبایی بیشتری نسبت به انواع دندان مصنوعی اکلیری
معایب:
- تعمیر آنها سختتر است
- برای تمامی بیماران مناسب نیستند
- قیمت و هزینه دندان مصنوعی با پایه کروم کبالت معمولاً بیشتر از دندان مصنوعی اکلیری است (به لیست قیمت ابتدای نوشته مراجعه کنید)
مزایا و معایب لثه اکلیری
مزایا:
- برای اغلب افراد مناسب هستند
- به محض کشیدن دندان میتوان آن را نصب کرد
- نصب و تعمیر آنها آسان است
- کمترین قیمت را در میان انواع مختلف دندان های مصنوعی دارند
معایب:
- قدرت و استحکام لثه فلزی را ندارند
- اندازه و سایز آنها بزرگتر از فلزی است
- به مرور زمان رنگ خود را از دست میدهند
مزایا و معایب لثه ژله ای
مزایا:
- بر خلاف دندان های اکلیری شکننده نیستند
- راحتی آنها بسیار بیشتر از نوع اکلیری و فلزی است
- به دلیل شفافیت، رنگ لثه دیده شده و ظاهر کاملاً طبیعی دارند
- حساسیت ایجاد نمیکنند
معایب:
- قیمت انواع دندان مصنوعی ژله ای بیشتر از دندان های اکلیری است (به لیست قیمت موجود در ابتدای مطالب رجوع کنید)
- پس از عقب گرد و تغییر شکل لثه (تحلیل لثه)، امکان ریلاین کردن و تنظیم مجدد این دندان های مصنوعی وجود ندارد.
- قابلیت تعمیر ندارند
- نازکتر از دندان های اکلیری بوده و از دندان های فلزی ضخیم تر هستند
مطالعه بیشتر ⇔ نحوه صحیح مسواک زدن دندان مصنوعی
هزینههای جانبی دندان مصنوعی را فراموش نکنید
قیمت و هزینه کشیدن دندان
به یاد داشته باشد که لیست قیمت ارائه شده شامل کشیدن دندان نمیشود. در اغلب موارد برای نصب انواع مختلف دندان مصنوعی، دندانپزشک باید ۱ یا چند دندان شما را بکشد که هزینه آن جداگانه حساب شده و در این لینک میتوانید آن را محاسبه کنید.
قیمت و هزینه دندان مصنوعی موقت یا فوری
دندان های مصنوعی موقت یا فوری را میتوان درست بعد از کشیدن دندان استفاده کرد. این دندانها به بیمار این امکان را میدهند که تا آماده شدن دندان مصنوعی اصلی، بتواند با راحتی بیشتر غذا خورده و سریعتر به زندگی عادی بازگردند. بنابراین اگر بیماری نیاز به دندان مصنوعی موقت و فوری داشته باشد، قیمت و هزینه آن جداگانه حساب میشود.
قیمت و هزینه تنظیم و ریلاین مجدد دندان مصنوعی
پس از کشیدن دندانها و با گذر زمان، استخوان لثه تحلیل رفته و لثه عقب میرود. با عقب گرد لثه و تغییر شکل آن، دندان مصنوعی لق میشود. در ابتدای امر میتوان لقی دندان مصنوعی را با چسب دندان مصنوعی کاهش داد. ولی به مرور لقی دندان مصنوعی زیاد شده و نیاز به ریلاین یا تنظیم مجدد خواهد داشت. برای آگاهی از هزینه ریلاین و تنظیم مجدد انواع دندان مصنوعی به لیست قیمت ابتدای این نوشته مراجعه کنید.
قیمت و هزینه تعمیر دندان مصنوعی شکسته
در صورت شکستن دندان مصنوعی، ناراحت نشوید این اتفاق برای خیلی از افراد میافتد. در اغلب اوقات دندان های مصنوعی از جمله اکلیری و فلزی قابلیت تعمیر داشته ولی دندان های نرم ژله ای قابلیت تعمیر ندارند. بهتر است در خانه تعمیری انجام نداده و آن را به عهده متخصص بگزارید. دندان ساز با ابزار و تجهیزات مناسب قادر به تعمیر انواع مختلف دندان مصنوعی است. هزینه تعمیر پروتز شکسته را در لیست قیمت ابتدای نوشته میتوانید مشاهده کنید.
دندان مصنوعی معمولی چقدر عمر میکند؟
اگر به درستی استفاده شوند، معمولاً ۵ تا ۷ سال عمر میکنند. با این وجود، به مرور زمان، لثه عقب رفته و باید آنها را ریلاین یا تنظیم مجدد کنید (هزینه ریلاین و تنظیم در ابتدای این مطلب در لیست قیمت دندان مصنوعی آورده شده است).
دندان لق باعث ایجاد ناراحتی بیمار، ایجاد عفونت، زخم و خونریزی لثه میشود. پس از مدتی ریلاین کردن پاسخگو نیست و باید دندان مصنوعی تعویض گردد. بنابراین قبل از به خطر افتادن سلامت بیمار، دندان مصنوعی باید تعویض گردد.
سایر گزینه ها
دندان مصنوعی ارزان قیمت ترین گزینه برای جایگزینی دندان از دست رفته شما است. سایر فعالیت های دندانپزشکی نظیر ایمپلنت و بریج دندان گزینه های گرانتری هستند. با وجود هزینه بیشتر، ایمپلنت و بریج کارایی بالاتری داشته، توانایی فرد در غذا خوردن بیشتر شده و آسایش بیمار افزایش مییابد.
مطالعه بیشتر ⇔ ایمپلنت دندان با لیزر
با دادن ستاره از ما حمایت کنید.
1 >> 2 >> 3 >> 4 >> 5 ستاره