امروزه با پیشرفت فنّاوری از لیزر لثه میتوان برای درمان بیماریهای دهان و دندان (periodontal) از جمله عفونت، درد و ورم لثه استفاده کرد. مطالعات و تجربیات جدید نشان میدهد که استفاده از لیزر برای درمان بیماریهای لثه همانند روشهای سنتی جرم گیری عمیق دندانها (root planning) نتایج بسیار خوبی دارد. با این وجود نباید فریب تبلیغات زیاد و غیر واقعی این روش را خورد و قبل از هر کاری با دندانپزشک خود مشورت کرده و اطلاعات خود را در این زمینه بالا برد. مزایای استفاده از لیزر برای درمان عفونت لثه عبارت است از:
- نیاز به کم ترین میزان داروی بی حسی در مقایسه با روشهای دیگر جراحی لثه
- دقت بالا در پاکسازی بافتهای آلوده
- به حداقل رساندن خون ریزی، درد و ورم لثه در مقایسه با تیغ جراحی
- کم شدن دوره نقاهت و ترمیم
تنها عیب جراحی لثه با لیزر نسبت به روشهای سنتی بالاتر بودن هزینه آن است که در ادامه به طور کامل مزایا و معایب این روش معرفی خواهد شد. توصیه میشود که در ابتدا فیلم کوتاه زیر را مشاهده کنید تا بیشتر با این موضوع آشنا شوید.
مطالعه بیشتر ⇔ درمان عفونت لثه با داروهای گیاهی و طب سنتی در خانه
مطالعه بیشتر ⇔ معرفی آنتی بیوتیک و چرک خشک کن برای درمان عفونت لثه
فیلم جراحی لثه با لیزر
بیماریهای لثه و روشهای سنتی درمان ان
بیماری لثه یا periodontal به معنی عفونت، درد و ورم لثه و استخوانهایست که دندانهای شما را در محل خود نگه میدارند. بیماری لثه معمولاً در افراد بین ۳۰ تا ۴۰ سال شروع میشود. و عدم رعایت بهداشت دهان، کشیدن سیگار، دیابت، مصرف برخی از داروها و در نهایت عوامل ژنتیکی، دلایل اصلی بروز این بیماریها میتواند باشد. در اثر این بیماری و رشد باکتریها لثه قرمز شده، متورم و پف کرده و تغییر حالت لثه اطراف دندان یکی از علائم بروز این بیماری میباشد. در صورت عدم درمان عفونت و درد لثه امکان از دست دادن دندان، استخوان لثه و یا حتی بروز بیماریهای قلبی وجود دارد.
مطالعه بیشتر ⇔ جراحی زیبایی، کانتورینگ، شکل دهی و برش لثه با لیزر
به طور کلی سه روش برای درمان این بیماریها (عفونت، درد و …) وجود دارد که عبارتند از: جراحی لثه با لیزر، روت پلنینگ و flap surgery که در ادامه شرح داده خواهد شد.
روت پلنینگ لثه
روش معمول درمان بیماریهای periodontal جرم گیری عمیق دندانها یا همان روت پلنینگ (scaling and root planing (SRP)) میباشد. روت پلنینگ روش درمان بدون جراحی میباشد. در این روش با استفاده از ابزار مخصوص (تجهیزات نوک تیز و همچنین اسکالرهای ultrasonic) دندان و ریشهی دندان پاک سازی میشود. با روت پلنینگ تارتار (tartar)، رسوب و باکتریهای اطراف دندان که باعث درد و تورم لثه میشود از بین رفته و فرصت برای رشد بافتهای سالم فراهم میشود. در شکل ذیل روش جرم گیری عمیق دندانها یا همان روت پلنینگ جهت درمان عفونت لثه نشان داده شده است.
مطالعه بیشتر ⇔ معرفی مزایا و معایب روش های مختلف جرم گیری دندان
flap surgery لثه
روش دوم درمان بیماریهای periodontal استفاده از جراحی لثه (gum flap surgery) میباشد. در این روش لثه اطراف دندان بریده و برگردانده میشود. با این کار میتوان به طور کامل به ریشه دندان دسترسی و آن را به طور کامل پاکسازی کرد. در نهایت دوباره بافت لثه بر روی دندان قرار گرفته تا بهبود یابد. این روش در عفونتها و تورم شدید لثه صورت گرفته و باعث از بین رفتن درد و ورم لثه خواهد شد.
عملکرد لیز لثه چگونه است
در روش درمان بیماری و جراحی لثه با لیزر، دندانپزشک با استفاده از لیزر دارای قدرت و طول موج مناسب، بافتهای لثه آسیب دیده و عفونی اطراف دندان و ریشه ان را پاکسازی میکند. پس از حذف لثه آسیب دیده و متورم اطراف دندان با لیزر و دیده شدن ریشه دندان، جرم گیری و پاکسازی عفونتهای خود دندان شروع میشود. در این مرحله رسوبات و باکترهای زیر لثه که به دندان چسبیدهاند جدا میشوند. در نهایت فضای بین دندان و لثه در دوره نقاهت بهبود مییابد.
هر چند هزینه جراحی لثه با لیزر کمی بیشتر از روشهای معمول است. ولی از مزایای فراوان درمان ورم و درد لثه با لیزر میتوان به موارد ذیل اشاره کرد.
- افزایش درصد موفقیت درمان
- کاهش استرس و درد بیمار
- حذف صدای دریل دندانپزشکی
- حذف صدای تجهیزات ultrasonic
- کاهش خونریزی
- کاهش زخم لثه
- حذف و کاهش احتمال از دست دادن دندان
- به حداقل رسیدن ورم لثه
- کاهش دوره نقاهت
از دیگر مزایای استفاده از لیزر برای درمان عفونت لثه، زمان کم مورد نیاز برای درمان در دندانپزشکی میباشد. در بیشتر مواقع بسته به سطح گسترش عفونت زمان مورد نیاز جهت درمان یک تا سه جلسه ۲ ساعته میباشد. با این وجود در روشهای سنتی نیاز به زمان بیشتر (چندین جلسه ۱ ساعته) میباشد.
آیا میدانید معمولا دندانها و لثههای عفونت کرده نیاز به سفید کردن نیز دارند. لیزر با کارایی بسیار بالا قادر به سفید کردن دندانها نیز میباشد.
مطالعه بیشتر ⇔ سفید کردن و بلیچینگ دندان با لیزر
آیا درمان بیماری لثه با لیزر ایمن است؟
بله و خیر !!!. هر لیزر طول موج و قدرت متفاوتی داشته و در مراحل مختلف درمان بیماریهای دهان و دندان کاربرد دارد. اگر لیزر با توان و طول موج مناسب و در محل مناسب توسط پزشک استفاده نشود، هر چند کم، احتمال آسیب درطول جراحی وجود دارد. در این زمینه تبلیغات فراوانی وجود دارد که واقعاً نشان دهنده برتری این روش نسبت به روش سنتی نیست و نیابد گرفتار تبلیغات افراد سود جو شد. با این وجود به یاد داشته باشید با توجه به تجربه و مهارت فراوان دندانپزشکان احتمال آسیب لیزر به حداقل میرسد.
مطالعه بیشتر ⇔ موارد ایمنی و مراقبت از دندانها در دوران بارداری
آیا علم پزشکی استفاده از لیزر را برای درمان بیماری لثه توصیه میکند؟ آیا این همه تبلیغات در مورد استفاده از لیزر برای بیماری لثه قابل اعتماد است؟
لیزر باعث تحول بسیاری از شاخههای پزشکی شده است. و کاربرد لیزر در درمان بیماریهای periodontal روش جدیدی میباشد. سازمان AAP امریکا اعلام کرده است که در حال حاضر شواهد کمی وجود دارد که نشان دهنده برتری جراحی لثه با لیزر نسبت به روشهای سنتی باشد. هر چند که مزایای لیزر به هیچ عنوان قابل چشم پوشی نیست. با این حال بهتر است برای تشخیص واقعیات از تبلیغات افراد سود جو با متخصص دهان و دندان خود مشورت کنید. برخی از پزشکان هنوز از درمان عفونت و درد لثه با لیزر حمایت نمیکنند.
هزینه، قیمت و خدمات بیمه در درمان بیماریهای periodontal با لیزر
هزینه درمان عفونت، تورم و جراحی لثه با لیزر کاملاً به درجه و شدت بیماری و عفونت بستگی دارد. و معمولاً نمیتوان بدون ویزیت و چکاب قیمت دقیق ان را اعلام کرد. به طور کلی میتوان گفت که استفاده از لیزر کمی گرانتر از روش سنتی میباشد. با این وجود برخی از این هزینهها به دلیل نیاز کمتر به دارو و همچنین ویزیت کمتر کاهش مییابد. در خصوص بیمه باید گفت که با توجه به تعدد خدمات و شرکتهای بیمهای بهترین راهکار ارتباط با کارشناس بیمه در این خصوص میباشد. هر چند بسیاری از بیمههایی که خدمات دندانپزشکی را پوشش میدهند، خدمات مربوط به بیماریهای تورم و درد لثه را نیز در بر میگیرند.
مطالعه بیشتر ⇔ تشخیص پوسیدگی دندان با لیزر، دستگاه لیزر پوسیدگی دندان
مطالعه بیشتر ⇔ روت کانال و عصب کشی دندان با لیزر
مطالعه بیشتر ⇔ لیزر ایمپلنت
با دادن ستاره از ما حمایت کنید.
1 >> 2 >> 3 >> 4 >> 5 ستاره