کاشت و ایمپلنت دندان مصنوعی چیست؟
دندان مصنوعی ثابت ، نوع خاصی از دندان های مصنوعی است که پایهی (لثه) آن به ایمپلنت متصل میشود. در دندان مصنوعی معمولی پایه بر روی لثه بیمار مینشیند و به ایمپلنت متصل نمیشود.
کاشت و ایمپلنت دندان مصنوعی زمانی انجام میشود که بیمار هیچ دندانی نداشته، ولی به میزان کافی استخوان برای کاشت ایمپلنت دارد. این نوع خاص از دندانهای مصنوعی معمولاً برای فک پایین استفاده میشوند. زیرا حرکت فک پایین بسیار زیاد بوده و باعث میشود که دندان مصنوعی ناپایدار و لق شود. معمولاً دندان مصنوعی بالا پایداری کافی را داشته و نیاز چندانی برای نگه داشتن توسط ایمپلنت ندارد.
به یاد داشته باشید که دندانهای مصنوعی ثابت را نیز همانند دندان های مصنوعی معمولی باید به صورت روزانه تمیز کنید. همچنین توصیه میشود که قبل از خواب آنها را در آورده و با آنها نخوابید.
مطالعه بیشتر ⇔ تمرکز این نوشته بر روی خود دندان مصنوعی بوده و خواهشمند است جهت آشنایی کامل با مراحل و نحوه ایمپلنت دندان اینجا کلیک کنید. همچنین میتوانید جهت آشنایی کامل با قیمت و هزینه انواع مختلف ایمپلنت دندان به این لینک مراجعه کنید.
انیمیشن و فیلم کاشت و ایمپلنت دندان مصنوعی ثابت
شرح موضوع
نحوه کار دندان مصنوعی ثابت چگونه است؟
به طور کلی ۲ روش برای کاشت و ایمپلنت دندان مصنوعی وجود دارد. نگه داشتن با میله (bar retained) و نگه داشتن با توپی (ball retained). در شکل زیر تفاوت هر دو را میتوانید مشاهده کنید.
در هر دو نوع معرفی شده، پایه دندان از اکرلیک ساخته میشود که بسیار شبیه لثه است. از پروسلین یا رزین اکرلیک که شبیه دندان طبیعی است برای ساخت قسمت دندان استفاده میشود. برای محکم کردن هر دو نوع دندان مصنوعی معرفی شده (میلهای و توپی) حداقل به ۲ ایمپلنت نیاز است.
مطالعه بیشتر ⇔ بهترین برند دندان مصنوعی
دندان مصنوعی ثابت (نوع میلهای)
در این نوع از دندان مصنوعی، یک میله باریک بر روی لثه شما قرار گرفته و آن میله به ۲ تا ۵ ایمپلنت کاشته شده در لثه شما، متصل میشود. این میله برای همیشه بر روی لثه شما قرار گرفته و میتوان دندان مصنوعی را به آن متصل کرد.
دندان مصنوعی ثابت (نوع توپی)
در این نوع از دندان مصنوعی، میله ای بر روی لثه شما قرار نمیگیرد. و دندان مصنوعی مستقیماً به ایمپلنت های کاشته شده در لثه، متصل میشود.
ایمپلنت دندان مصنوعی ثابت چه مراحلی دارد؟
ایمپلنت ها معمولاً در جلوی فک کاشته میشوند. زیرا جلوی لثه، استخوان بیشتری نسبت به انتهای لثه دارد. حتی اگر از کشیدن دندان های بیمار مدت زمان زیادی میگذرد، این موضوع باز هم صحت دارد. علاوه بر تراکم بیشتر استخوان در جلوی لثه، این ناحیه اندامهای حساس و عصب کمتری داشته و فرایند ایمپلنت در جلوی لثه آسانتر است.
زمان مورد نیاز برای تکمیل ایمپلنت دندان مصنوعی ثابت به عوامل گوناگونی بستگی دارد. کوتاه ترین زمان ممکن، ۵ ماه برای فک پایین و ۷ ماه برای فک بالا میباشد. این مدت زمان شامل جراحی و همچنین قرار دادن و متصل کردن دندان مصنوعی میشود. با این وجود اگر نیاز به پیوند استخوان داشته باشید این فرایند ممکن است حتی تا ۱ سال نیز به طول بینجامد.
معمولاً برای ایمپلنت دندان مصنوعی ثابت ۲ جراحی مورد نیاز است. در جراحی اول ایمپلنت در زیر لثه قرار میگیرد. در جراحی دوم قسمت بالای ایمپلنت آشکار میشود.
مطالعه بیشتر ⇔ چسب دندان مصنوعی
شروع کاشت دندان مصنوعی ثابت
در ابتدا به دندانپزشک مراجعه کرده تا مطالعه کاملی از وضعیت فک و دهان شما صورت گیرد. در این مطالعه پزشک سوابق بیماری شما را بررسی میکند. با گرفتن عکس اشعه ایکس و یا احتمالاً سیتیاسکن میزان استخوان لثه شما سنجیده میشود. با این کار بهترین محل دارای استخوان مناسب برای ایمپلنت مشخص میشود.
اگر تا این زمان دندان مصنوعی نداشتهاید، دندانپزشک میتواند دندان مصنوعی موقت برای شما تهیه کند. تا بتوانید تا اتمام فرایند کاشت راحت تر غذا بخورید. حتی میتوان این دندان موقت را با اعمال تغییراتی به عنوان دندان مصنوعی ثابت نهایی استفاده کرد. با این کار قیمت و هزینه کلی کاهش مییابد.
مطالعه بیشتر ⇔ روش ساخت دندان مصنوعی
جراحی اول در دندان مصنوعی ثابت
در جراحی اول ایمپلنت در استخوان فک قرار میگیرد. در این جراحی، در ابتدا لثه برش داده شده، سپس یک سوراخ در استخوان ایجاد شده، در ادامه ایمپلنت کاشته شده و در نهایت بخیه میشود.
مطالعه بیشتر ⇔ جراحی زیبایی و زاویه دار کردن فک چیست؟
توصیه میشود که پس از جراحی، از فشار دادن محل بپرهیزید. همچنین میتوان دندان مصنوعی موقت را به گونهای ساخت که به این نقاط فشار وارد نکند.
پس از جراحی دندانپزشک به مدت ۳ تا ۴ برای فک پایین و ۵ تا ۶ ماه برای فک بالا منتظر میماند. در این مدت زمان استخوان و ایمپلنت به یکدیگر پیوند خورده و به اندازهای محکم میشوند که میتوان دندان مصنوعی را به خوبی بر روی ان ثابت کرد.
جراحی دوم در دندان مصنوعی ثابت
پس از پیوند کامل استخوان و لثه، جراحی دوم میتواند انجام شود. با عکس اشعه ایکس دندانپزشک اطمینان حاصل میکند که استخوان و ایمپلنت پیوند خوردهاند. این جراحی از جراحی اول خیلی سادهتر است. یک برش کوچک بر روی لثه شما انجام میشود تا ایمپلنت آشکار شود.
مطالعه بیشتر ⇔ آیا میدانید بدون خونریزی و با کمترین عوارض جانبی میتوان لثه را با لیزر برش داد؟ ایمپلنت دندان با لیزر
پس از آشکار شدن لثه یک درپوش مخصوص بر روی محل برش خورده قرار میگیرد تا لثه به صورت متقارن دور ان رشد کند. این درپوش دایرهای شکل بوده و جلوی پوشش مجدد ایمپلنت با لثه را میگیرد. این درپوش به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز در محل قرار میگیرد. پس از التیام ضخم لثه شما، دندان پزشک میتواند قالب و چاپ لثه شما را برای ساخت دندان مصنوعی ثابت نهایی تهیه کند. و یا دندان مصنوعی موقت شما را به گونهای اصلاح کند که بتوان آن را به ایمپلنت متصل کرد.
قرار گیری نهایی دندان مصنوعی ثابت
پس از تطابق کامل مهر با لثه شما، مهر لثه به لابراتوار فرستاده میشود. در لابراتوار طی فرایندی خاص و دقیق دندان مصنوعی اولیه با واکس ساخته میشود. سپس این دندان مصنوعی اولیه باید توسط بیمار و دندانپزشک آزمایش شده و اصلاحات احتمالی صورت پذیرد. پس از تأیید نهایی دندانپزشک، نمونه نهایی دندان مصنوعی با اکرلیک ساخته میشود. جهت آشنایی کامل با فرایند ساخت و تولید دندان مصنوعی در لابراتوار اینجا کلیک کنید.
- مطالعه بیشتر ⇔ دندان مصنوعی تکه ای (تکی)
- مطالعه بیشتر ⇔ دندان مصنوعی ژله ای
قیمت دندان مصنوعی ثابت
همانطور که قابل پیش بینی است، قیمت دندان مصنوعی ثابت برابر خواهد بود با قیمت ایمپلنت دندان + قیمت تهیه دندان مصنوعی معمولی. جهت اطلاع دقیق از نحوه محاسبه دندان مصنوعی معمولی اینجا کلیک کنید.
آیا از محتوای ارائه شده رضایت دارید؟ با ثبت نظر خود در قسمت دیدگاهها و با دادن ستاره از ما حمایت کنید.
1 >> 2 >> 3 >> 4 >> 5 ستاره