به هم ریختگی دندان ها نه تنها مشکلات زیبایی و عملکردی برای بیماران ایجاد میکند بلکه باعث پوسیدگی دندان ها نیز میشود. با ارتودنسی میتوان زیبایی لبخند بیماران را دو چندان کرده و مشکلات عملکردی آنها را از بین برد. در این نوشته به طور تخصص به معرفی مراحل ارتودنسی دندان خواهیم پرداخت. در ابتدای این نوشته میتوانید مراحل نصب براکتهای ارتودنسی را به صورت ویدیویی تماشا کنید. در ادامه شرح کامل مراحل ارتودنسی دندان به صورت تصویری آورده شده است. با ما همراه باشید
مطالعه بیشتر ⇔ مراحل ارتودنسی دندان
مطالعه بیشتر ⇔ قیمت و هزینه انواع ارتودنسی
فیلم کوتاه مراحل نصب براکتهای ارتودنسی دندان
مراحل ارتودنسی دندان
۱ . معاینه اولیه
معاینه و بررسی میزان بههمریختگی دندانهای بیمار اولین مرحله از مراحل ارتودنسی دندان است. در این مرحله انتظار موارد ذیل را داشته باشید.
- بررسی سوابق بیماری و دندانپزشکی نظیر سابقه دیابت، کشیدن دندان، کاشت دندان، عفونت لثه و …
- انتخاب نوع ارتودنسی از جمله ارتودنسی ثابت، متحرک، نامرئی و …
- بررسی هزینه ارتودنسی و نحوه پرداخت آن
۲ . تهیه مقدمات ارتودنسی
- تهیه تصاویر ۲ بعدی OPG و تصاویر ۳ بعدی CBCT: برای پی بردن به هر گونه مشکل احتمالی (پوسیدگی دندان، وجود دندان نهفته و …) تهیه تصاویر ۲ بعدی OPG و حتی در برخی موارد تصاویر سه بعدی CBCT لازم است.
- رفع مشکلات احتمالی: قبل از شروع ارتودنسی باید تمام پوسیدگیها، عفونت و خونریزی لثه و … به طور کامل درمان شود.
- قالب گیری از دندان ها: قالب گیری از دندان ها برای ارتودنسی متحرک و همچنین ارتودنسی نامرئی شفاف کاملاً لازم و ضروری است. همچنین ممکن است متخصص ارتودنسی این قالبها را برای ارتودنسی ثابت نیز استفاده نمایید (شکل بالا سمت راست).
- قرار دادن فاصله انداز ارتودنسی: فاصله انداز یک قطعه دایرهای شکل کوچک بوده که بین دندان های آسیاب قرار میگیرد. این فاصله انداز تنها در دندان های آسیاب برخی از بیماران نصب میشود. این جدا کنندهها حدوداً ۱ هفته قبل از نصب بریس ها استفاده میشوند (شکل بالا سمت چپ).
۳ . نصب براکت ها در ارتودنسی ثابت
نصب براکت های ثابت یکی از مهمترین مراحل ارتودنسی دندان بوده که حدود ۱ تا ۲ ساعت زمان میبرد. مراحل نصب براکت های ارتودنسی ثابت را در شکل بالا میتوانید مشاهده کنید.
- پاکسازی، پالیش و خشک کردن کامل سطح دندان ها برای رسیدن به حداکثر چسبندگی
- قرار دادن چسب مخصوص بر روی دندان ها
- قرار دادن و چسباندن براکت ها
- عبور دادن سیم ارتودنسی از داخل براکت ها
۵ . محکم و ثابت کردن براکت ها و سیم توسط کش های کوچک (شکل بالا)
۶ . برخی بیماران علاوه بر بههمریختگی دندان ها دچار ناهنجاریهای فک نظیر اوربایت و اندربایت هستند. این ناهنجاریها باعث میشود که دندان ها به طور کامل روی هم قرار نگیرند. در موارد شدید ناهنجاری باید از جراحی فک و صورت استفاده کرد. ولی در موارد معمول و خفیف میتوان با کش های ارتودنسی (شکل بالا) این ناهنجاریها را درمان کرد.
در این نوشته تنها به مراحل ارتودنسی ثابت اشاره شده است. جهت آشنایی کامل و جامع با مراحل ارتودنسی شفاف نامرئی و همچنین مراحل ارتودنسی متحرک به لینکهای ذیل مراجعه کنید.
مطالعه بیشتر ⇔ مزایا، معایب و مراحل ارتودنسی نامرئی شفاف
۴ . چکاب دورهای
چکاب دورهای چهارمین مرحله از مراحل ارتودنسی دندان است. به این مرحله فاز فعال ارتودنسی میگویند. سیمهای ارتودنسی با اعمال نیروی زیاد و پیوسته باعث حرکت دندان ها میشوند. این نیرو در شروع ارتودنسی و همچنین درست پس از تنظیم مجدد ارتودنسی، به بیشترین حد خود میرسد. واضح است که درد بعد از ارتودنسی دقیقاً نشانه حرکت دندان ها است.
نیروی سیمها و در نتیجه حرکت دندان ها کم کم کاهش یافته و پس از چند هفته عملاً از بین میرود. بنابراین بیمار باید به طور منظم و پیوسته (هر ۴ تا ۸ هفته ۱ بار) به دندانپزشک مراجعه کند تا تنظیم مجدد ارتودنسی صورت پذیرد. مدت زمان ارتودنسی (مرحله فعال ارتودنسی) حدوداً ۲ سال به طول میانجامد.
۵ . در آوردن براکت ها
آیا میدانید در آوردن براکت ها آخرین مرحله از مراحل ارتودنسی نیست! پس از رسیدن فک و دندان ها به موقعیت مطلوب نهایی میتوان براکت ها را خارج کرد. در این مرحله دندانپزشک به راحتی و بدون اینکه بیمار دردی احساس کند براکت ها را خارج میکند. سپس سطح دندان ها به طور کامل پاکسازی میشود. در نهایت اگر در اثر عدم استفاده صحیح از مسواک و همچنین نخ دندان ارتودنسی بیمار گرفتار پوسیدگی دندان، عفونت لثه و … شده باشد، تمامی موارد احتمالی رفع میگردد. در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان احتمال بروز این موارد بسیار بسیار پایین است.
مطالعه بیشتر ⇔ عوارض ارتودنسی چیست؟
۶ . نصب ریتینر
همانطور که در بالا اشاره شد در آوردن براکت ها آخرین مرحله از مراحل ارتودنسی دندان نیست. پس از رسیدن دندان ها به موقعیت مطلوب نهایی احتمال برگشت دندان ها به موقعیت قبلی و به هم ریختن دوباره دندان ها وجود دارد. چاره چیست؟ در آخرین مرحله بیمار باید حدوداً به مدت ۶ ماه از وسیلهای به نام ریتینر استفاده کند. ریتینر دقیقاً شبیه ارتودنسی شفاف نامرئی بوده و از به هم ریختن دوباره دندانها جلوگیری میکند.
مطالعه بیشتر ⇔ کاربرد لیزر در ارتودنسی
مطالعه بیشتر ⇔ معرفی مزایا، معایب و ساخت انواع ارتودنسی متحرک
با دادن ستاره از ما حمایت کنید.
1 >> 2 >> 3 >> 4 >> 5 ستاره