بیشتر افراد در طول عصب کشی دندان ناراحتی و درد را تجربه میکنند. با این وجود، کمی درد و ناراحتی بعد از پر کردن و عصب کشی دندان نیز دور از انتظار نبوده و معمولاً تا چند روز ادامه مییابد. ولی به یاد داشته باشید که درد شدید و غیر قابل تحمل، طبیعی نبوده و حتماً باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
۹۵ درصد روت کانالهای انجام شده در جهان موفقیت آمیز بوده و تنها ۵ درصد ناموفق هستند. پس جای نگرانی وجود نداشته و به احتمال زیاد درد شما طبیعی است.
در ابتدای این نوشته ۳ دلیل درد موقتی و کم دندان بعد از روت کانال تراپی را مطرح خواهیم کرد. در ادامه دلایل ناموفق بودن و شکست احتمالی عصب کشی عنوان شده. و در آخر نیز به روشهای خانگی تسکین و کاهش درد خواهیم پرداخت. توصیه میکنیم در ابتدا فیلم کوتاه زیر را تماشا کنید.
مطالعه بیشتر ⇔ عصب کشی دندان چگونه است؟ مراحل کامل عصب کشی دندان به همراه تصویر
تماشای فیلم عصب کشی دندان
۳ علت درد دندان بعد از عصب کشی و پر کردن
بیشتر افراد عنوان میکنند که به مدت چندین روز بعد از پر کردن و عصب کشی دندان کمی حساسیت دندانی و درد دارند. ۳ دلیل مهم این درد عبارت است از:
۱ . تورم و التهاب لثه اطراف دندان: با وجود اینکه دندانپزشک اعصاب دندان را از روت کانالها حذف میکند، ولی هنوز اعصاب ریز و کوچک در لثه اطراف دندان وجود دارد. در نتیجه در اثر متورم شدن لثه اطراف دندان، در اثر فشار و نیروی وارده در طول عصب کشی ، بیمار احساس درد و ناراحتی میکند.
۲ . آسیب تجهیزات دندانپزشکی: ممکن است درد دندان عصب کشی شده در اثر برخورد و آسیب جزئی و اتفاقی تجهیزات دندانپزشکی با بافت اطراف دندان ایجاد گردد.
۳ . ارتفاع زیاد پرشدگی موقت: این اتفاق زمانی میافتد که دندان به طور موقت پر شده و ارتفاع آن کمی بیشتر از دندانهای مجاور است. این امر باعث میشود که به این نقطه فشار بیشتری وارد شده و بیمار احساس درد و ناراحتی کند. ارتفاع زیاد دندان و رابطه آن با درد بعد از عصب کشی، در خصوص اینله و آنله و همچنین روکش دندان نیز صادق است.
در اغلب موارد حساسیت و ناراحتی بعد از چند روز کم شده و از بین میرود. ولی اگر بعد از چند روز این درد و ناراحتی کاهش نیافت و یا حتی بیمار درد بسیار شدیدی را احساس کرد، حتماً باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
مطالعه بیشتر ⇔ قیمت و هزینه عصب کشی دندان
آیا درد دندان عصب کشی شده نشانه ناموفق بودن عصب کشی است؟
درصد موفقیت عصب کشی دندان در حدود ۹۵ درصد است. بنابراین جای نگرانی نبوده و درد دندان پر و عصب کشی شده بعد از چند روز کاهش مییابد. ولی اگر شما جزو ۵ درصد باقی مانده هستید موارد ذیل از دلایل احتمالی ناموفق بودن عصب کشی است.
- وجود کانالهای اضافی که قابل دیدن و پاکسازی توسط پزشک نبوده است
- وجود کانال با انحنای زیاد که ابزار قادر به پاکسازی کامل نبوده است
- وجود ترک در دندان
- خطای پزشک
- نشت سیلانت از کانال
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- شکستن مواد سیلانت به مرور زمان
اگر علت و دلیل درد دندان بعد از عصب کشی جا افتادن و عدم پاکسازی کانال باشد. دندانپزشک دندان را دوباره باز کرده، مواد پر کننده را حذف و کانال جا مانده را پیدا میکند.
اگر دندان ترک داشته باشد دندانپزشک مجبور است که دندان را بکشد.
اگر هم دلیل این امر بیماریهای لثه، کیست دندان و آبسه باشد، دندانپزشک اقدام به درمان آنها خواهد کرد.
مطالعه بیشتر ⇔ آشنایی کامل با بیماریهای لثه و روشهای درمان آن
روشهای کاهش درد دندان پر و عصب کشی شده در خانه
معمولاً داروهای مسکن بدون نسخه همانند ایبوپروفن درد و ناراحتی بعد از پر کردن و عصب کشی دندان را کاهش میدهد. وقتی که از این نوع داروها استفاده میکنید، زیاده روی نکرده و حتماً دستورالعمل مصرف دارو را مطالعه نمایید. اگر داروهای بدون نسخه افاقه نکرد با دندانپزشک تماس گرفته و موضوع را مطرح نمایید. فعالیتهای ذیل نیز در کاهش درد مؤثر هستند.
- برای کاهش تورم لثه، روزانه چند بار دهان خود را با دهان شویه شستشو دهید.
- اگر دکتر دارو تجویز کرده حتماً آنها را سر وقت تعیین شده مصرف نمایید. وظیفهی آنها مقابله و جلوگیری از عفونت است.
- از کمپرس آب سرد و گرم استفاده نمایید. کمپرس آب سرد باعث کاهش تورم میشود.
- غذاهای خیلی سفت نخورید و از فشار آوردن به دندان و لثه تا چند روز بپرهیزید.
مطالعه بیشتر ⇔ اگر هنوز عصب کشی نکرده و منتظر رسیدن نوبت دندانپزشکی هستید، ولی درد شدید دندان در زندگی شما اخلال ایجاد کرده است، با روشهای گیاهی در خانه میتوانید درد را تسکین دهید.
مطالعه بیشتر ⇔ عوارض عصب کشی دندان چیست؟
آیا از محتوای ارائه شده رضایت دارید؟ با ثبت نظر خود در قسمت دیدگاهها و با دادن ستاره از ما حمایت کنید.
1 >> 2 >> 3 >> 4 >> 5 ستاره