بافت نرم واقع در ریشه دندان (پالپ) وظیفه رساندن مواد غذایی به دندان را بر عهده دارد. در صورت عفونی شدن این ناحیه، برای جلوگیری از نابودی کل دندان، بیمار نیاز به عصب کشی دارد. در واقع با عصب کشی دندان ، این بافتهای نرم از روت کانالها خارج شده و دندان میمیرد، ولی ساختار دندان حفظ میشود.
عصب کشی دندان کاملاً ضروری بوده و بیمار چارهی دیگری ندارد. با این وجود آگاهی از مشکلات احتمالی و معایب عصب کشی دندان ، به بیمار کمک میکند تا از دندانهای خود بهتر مراقبت کند. در این نوشته به ۸ مورد از عوارض جانبی عصب کشی دندان در بزرگسالان، در دندان شیری کودکان و در دوران بارداری برای جنین و مادر خواهیم پرداخت.
مطالعه بیشتر ⇔ جهت اطلاع از عوارض عصب کشی دندان در دوران بارداری اینجا کلیک کنید.
تماشای فیلم عوارض و مشکلات عصب کشی دندان
معرفی ۸ مورد از عوارض عصب کشی دندان
لازم به ذکر است که تنها راه درمان دندان عفونت کرده عصب کشی است. امروزه ۹۵ درصد عصب کشیهای انجام شده با موفقیت و بدون هیچ مشکلی صورت میپذیرد. ولی روت کانال و عصب کشی مشکلات و پیچیدگیهایی نیز به همراه داشته که از این معایب احتمالی میتوان به موارد ذیل اشاره کرد.
۱ . ضعیف و شکننده شدن تاج دندان
در حقیقت با عصب کشی و خارج کردن بافت نرم ، دندان میمیرد. با نرسیدن مواد غذایی و مرگ دندان، تاج دندان به مرور شکننده ، ترد و ضعیف میشود. ولی چاره چیست؟ در صورت عدم روت کانال کل دندان را از دست خواهید داد.
مطالعه بیشتر ⇔ قیمت و هزینه عصب کشی دندان
۲ . وقوع دوباره عفونت
پس از عصب کشی دندان ، ۲ سیلانت در دندان قرار میگیرد. سیلانت اولیه و داخلی گوتا پرکا نام دارد. سیلانت بعدی در تاج دندان قرار داده میشود. سیلانتها استحکام بالایی داشته ولی در مقابل فرسایش، کمی آسیب پذیر هستند. تخریب احتمالی این سیلانتها عوارض جانبی نظیر عفونت دوباره دندان را به همراه دارد.
مطالعه بیشتر ⇔ عصب کشی دندان چگونه است؟ مراحل کامل عصب کشی دندان به همراه تصویر
۳ . تغییر رنگ دندان
از دیگر معایب و عوارض احتمالی عصب کشی دندان میتوان به تغییر رنگ دندان اشاره کرد. تغییر رنگ زمانی اتفاق میافتد که ریشه مرده دندان از طریق عاج به سایر نقاط سرایت میکند. البته درصد وقوع این عارضه بسیار کم است.
۴ . بی حسی موضعی به مدت چند هفته
درصد پایینی از بیماران پس از عصب کشی در ناحیه مورد نظر دچار بی حسی موضعی میشوند. عامل وقوع این عارضه اخلال و فشار زیاد به سیستم عصبی اطراف ناحیه عصب کشی میباشد. با این وجود این عوارض جانبی موقتی بوده و پس از چند هفته بهبود مییابد.
۵ . شکستن فایل دندانپزشکی
در فرایند عصب کشی دندان از فایلهای کوچک برای تراش و خارج کردن ناحیه عفونت کرده استفاده میشود. با وجود اینکه این فایلها قدرت و استحکام بسیار بالایی دارند، احتمال شکستن آنها وجود دارد. فایل شکسته توسط دندانپزشک خارج شده تا از عوارض جانبی بیشتر جلوگیری شود.
مطالعه بیشتر ⇔ علت درد دندان عصب کشی شده چیست؟
۶ . تورم سینوس
ریشه برخی از دندانها در نزدیکی حفره سینوس قرار دارد. در برخی مواقع عصب کشی دندان باعث تورم سینوسها و تراکم خلط میشود. بیشتر این عوارض جانبی بعد از چند هفته بهبود مییابند.
۷ . حساسیت شدید به بی حسی
برخی از افراد حساسیت بسیار شدیدی به داروی بی حسی دارند. اگر سابقه و تجربه حساسیت به داروهای بی حسی را دارید، حتماً قبل از شروع عصب کشی به دندان پزشک اطلاع دهید.
مطالعه بیشتر ⇔ اگر نوبت دندانپزشکی داشته و درد دندان شدید دارید، با این روشهای گیاهی و خانگی میتوانید درد دندان را تسکین دهید.
۸ . آبسه
در نهایت باید گفت که احتمال عدم موفقیت عصب کشی دندان به دلایل مختلف وجود دارد. به طور مثال برخی از روت کانالها آنقدر کوچک و باریک هستند که امکان پاکسازی ۱۰۰ درصدی آنها وجود ندارد. در صورت عدم موفقیت عصب کشی و پاکسازی روت کانالها احتمال وقوع عوارض جانبی از جمله آبسه دندان و لثه نیز وجود دارد.
با دادن ستاره از ما حمایت کنید.
1 >> 2 >> 3 >> 4 >> 5 ستاره